Op 15 november reikte rioolwaterzuiveraar Aquafin naar jaarlijkse gewoonte haar awards uit. De advies- en ingenieursbureaus en de aannemers, die het voorbije jaar het meest kwaliteitsvol en omgevingsgericht tewerk gingen, werden bij deze uitreiking in het licht gezet. Familiebedrijf Desot NV uit Ieper kon dit jaar de Minder Hinder Award voor de aannemer mee naar huis nemen. Gemoco uit Bilzen volgde op de tweede plaats en Wegenwerken De Moor uit Wetteren werd verdienstelijk derde. Proficiat aan de winnaar en de genomineerden!

Voor het eerst gaf Aquafin ook een Partnership Award voor het project waarin alle projectpartners door een perfecte samenwerking het uiteindelijke resultaat naar een hoger niveau tilden. Ze kozen voor een rioleringsproject in het centrum van Baal (Tremolo) met Evolta als studiebureau en BESIX Infra als aannemer. ‘Het project had een erg strakke deadline maar door goede afspraken, die door alle projectpartners werden nageleefd, is alles verlopen zoals het moet. De handelaars en buurtbewoners werden al vroeg in het project betrokken, waardoor er een groot draagvlak was bij de aanvang van de werken. Tijdens de uitvoering was de sfeer op de werf uitstekend en bleef het contact met de buurt optimaal.’, aldus Aquafin.

Voor de Kwaliteitsaward voor de studiebureaus tenslotte, stelde Aquafin de mogelijkheid om regenwater te infiltreren in de bodem als nieuw criterium. Studiebureau Jonckheere uit Brugge won deze onderscheiding. Astro-plan uit Aalst en Studiegroep Irtas uit Sint-Niklaas werden respectievelijk tweede en derde.

kmaes

Author kmaes

More posts by kmaes

Leave a Reply

Member of     logo