Belasco is een 100%- dochteronderneming van BESIX Infra, verantwoordelijk voor alle asfalt-toepassingen.

BESIX Infra, of het voormalige Heijmans Infra, is sinds 1969 actief in de Belgische wegenbouw, toen onder de naam B.A.B. nv, of Belgische Asfalt- en Betonmaatschappij.

1969

BESIX Infra is sinds 1969 actief in de Belgische wegenbouw, toen onder de naam B.A.B nv, of Belgische Asfalt- en Betonmaatschappij.

1997

Het 9001- kwaliteitscertificaat voor het uitvoeren van wegenbouw- en aanverwante werken wordt behaald.

1998

Het VCA- certificaat wordt behaald.

1998

In 1998 wijzigt B.A.B. zijn naam naar Heijmans Aannemingen nv. Deze maakt deel uit van het Heijmans nv concern gevestigd in Rosmalen.

1998

In 1998 verwerven we de integrale controle over J.D. Janse nv, voornamelijk ook in de complexe rioleringswerken actief.

2003

In 2003 wordt de naamsverandering naar Heijmans Infra doorgevoerd.

2003

In hetzelfde jaar wordt Heijmans Infra samengevoegd met de afdeling Infrastructuur van de firma Algemene Ondernemingen in Bilzen. Het bedrijf is nu actief in wegenbouw, waterzuivering, de aanleg van spoor- en trambanen, de productie van bitumineuze producten en asfalt.

 

In februari 2017 herziet de Heijmans groep haar strategie en plooit terug op Nederland. Hierbij verkoopt zij alle aandelen van haar Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Belasco en Van den Berg aan BESIX, de grootste Belgische groep in de bouwsector.

Wie is BESIX Group?

Een nieuwe start die de bestaande constellatie enkel zal versterken en de permanente tendens van groei verderzet voor de ‘nieuwe’ gevestigde Belgische waarden in de bouwwereld: BESIX Infra, Van den Berg en Belasco.