Tijdens het Congres en Forum Publieke Ruimte op 12 maart in Gent mochten burgemeester Van Quickenborne en gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg de onderscheiding in ontvangst nemen voor de herinrichting van de Oude Leieboorden in Kortrijk. Hartelijke felicitaties voor de realisatie van dit mooie project!

Bij de uitreiking benadrukte juryvoorzitter Jan Vilain (Infopunt Publieke Ruimte) dat alle genomineerden in feite ook winnaars zijn.

De nominatie voor de herinrichting van de stationsomgeving in Liedekerke, een project waarbij BESIX Infra samen met dochterbedrijf Belasco en in TV met Jan de Nul, nauw betrokken was, hoort hier ook bij. Het oordeel van de jury: “Ambitieuze ontwerpkeuzes zorgen voor een spectaculair verschil voor en na de herinrichting van de site. Waar veel herinrichtingsprojecten rekening houden met water, is dit project een uitzonderlijk goed voorbeeld van klimaatgericht ontwerpen door de sterke interactie tussen ecologische en ruimtelijke doelstellingen en mobiliteitsoplossingen. De verrassende dialoog tussen landschap en infrastructuur verhoogt de belevingswaarde van de omgeving.”

Een mooie samenwerking met een schitterend resultaat!

kmaes

Author kmaes

More posts by kmaes

Leave a Reply

Member of     logo